Myymälämme palvelupiste on suljettu toistaiseksi 1.4 alkaen. Huoltomme toiminta jatkuu normaalisti. Lue lisää

Kuvauskopteri DJI phantom 4

 Uusi kuvauskopterimme Phantom 4

Ensivaikutelmat kopterista olivat hyvät. Turvaominaisuuksiin on panostettu ja lentäminen on tehty todella helpoksi. Tässä muutamia ominaisuuksia.
 • Esteiden tunnistusjärjestelmä: Kaksi sensoria edessä ja kaksi pohjassa, jotka tutkailevat esteitä. Kyseiset toiminnot ovat päällä myös kotiinpaluu tilassa.
 • Tapfly toiminto: Näpsäytät tabletin näytöstä minne haluat kopterin lentävän. Kopteri laskee suorimman reitin ja väistää matkalla olevat esteet.
 • Pidempi kantama.

Miten ominaisuudet toimivat?
Periaatteessa kopteria ei voi hävittää eikä pudottaa, näin voi käydä vain teknisen vian takia. Mikäli kopteri lentää ohjaimen kantaman ulkopuolelle (n. 5 km), tai yhteys katkeaa jostain syystä, palaa kopteri automaattisesti kotiin.
Kannattaa huomioida, että kopterin takana ei ole sensoreita. Mikäli lennetään takaperin, ei kopteri havaitse esteitä itse, ja tässä tilanteessa kopteri on helppo kolaroida.

Kopterin käynnistykseen on tehty turvatoimi (tämän voi ohittaa), jossa kopteria ei voi käynnistää, jos gps- sateliittejä ei ole löytynyt riittävästi tai kompassia ei ole kalibroitu oikein. Lisäksi käynnistyksen yhteydessä tarkastetaan aina, onko laitteisiin tullut uusia päivityksiä. Mikäli uusia päivityksiä löytyy, ei kopteri suostu lähtemään lentoon ennen, kuin päivitykset on asennettu.

Päivitykset jouduin tekemään tietokoneen kautta. Ensimmäisellä käynnistykskerralla meni n. 20 minuuttia kopterin ja ohjaimen päivittämiseen.


Kopterin kameralla saadaan todella laadukkaita ja hyviä kuvia. Lennon aikana kuvien ottamista on helppo seurata tabletin näytöltä. Kuvien ottaminen on ollut helppoa, ja onnistunut joka kerralla.
Lentäminen kopterilla on tosi helppoa. Tabletin näytöltä voit suoraan nostaa kopterin parin metrin korkeuteen maasta ja kopteri jää siihen odottamaan komentoja.
Kauko-ohjaimen ohjaimet ovat hyvät ja sopivan ”hitaat”. Asetuksia pystyy säätämään, mikäli haluaa vautia ja sporttisempaa lentelyä.
Mikäli kopteria lennättäessä ohjaimet menevät sekaisin, etkä tiedä minnepäin kopteri on menossa, kannattaa päästää ohjaimista irti. Tällöin kopteri jää leijumaan paikoilleen. Mikäli kopteri on jo karannut kauaksi, voit aina painaa kotiinpaluu- näppäintä jolloin kopteri nousee määriteltyyn korkeuteen ja palaa kotiin.
Ennen kopterin käyttöönottoa kannattaa käyttää hetki aikaa, ja tutustua asetuksiin kunnolla.

En suosittele kopteria suoraan aloittelijan käsiin, ensin kannattaa harjoitella hieman halvemmalla laitteella, vaikka lentäminen on helppoa turvaominaisuuksien avustuksella.

Tarkemmin phantomiin voi tutustua osoitteessa: http://www.dji.com/product/phantom-4

Mukana tuli:

 • Kätevä kuljetuslaatikko
 • Kopteri ja akku
 • Laturi kopterille ja kauko-ohjaimelle
 • 8 kpl propelleja + säilytyspussi
 • Kauko-ohjain
 • Usb-johtoja
Erikseen piti hankkia:
 • Lisää usb- johtoja
 • Usb- muistikortinlukija
 • Usb- laturi tabletille
 • jne.
Lisätarvikkeille hintaa tuli n. 100 €.

Phantom 4 hinta on n. 900 € (24.3.2018) + lisätarvikkeet n. 100 €.

Tässä muutamia kuva esimerkkejä:

Sotkamo

Sotkamoon menevä tie

Ilmakuva n. 100 m korkuudesta